Van thuis naar werk in het groen

28 maart 2019

Martien is een inwoner van Beesel die na een burn-out in de bijstand terecht kwam. Bij het onderhoudsbedrijf van de gemeente kwam hij in een ontwikkeltraject. Dit heeft hij zo goed doorlopen, dat hij nu een vaste baan heeft. En dat in een vakgebied waarin hij volstrekt onbekend was.

Lisette Peeters, trajectbegeleider bij gemeente Beesel: “Martien was bij aanvang gemotiveerd en dat scheelt enorm. Hij heeft bij ons een ontwikkeltraject gevolgd met verschillende praktijkopleiders. Onlangs hadden we een vacature en konden we Martien als beloning voor zijn inzet en ontwikkeling een vaste baan aanbieden. Hij heeft het verdiend en wij hebben een goeie versterking in ons team.”

Naast Martien doorlopen ook andere inwoners een ontwikkeltraject bij de groenvoorziening.

“Marcel is een model deelnemer, maar voor ons maakt het niets uit wie er binnenkomt. Iedereen is welkom en helpen we in de ontwikkeling. Niet iedereen stroomt uit naar een baan in het groen. Maar dat is ook niet ons doel” aldus Eric Jacobs praktijkopleider bij de groenvoorziening van de gemeente Beesel. “Een goed voorbeeld daarvan is Roy. Hij heeft bij ons 2 jaar een ontwikkeltraject gevolgd met vallen en opstaan. Duidelijk was dat zijn toekomst niet in het onderhouden van de buitenruimte zou liggen. Hij werkt nu bij een wegrestaurant mede dankzij de werknemersvaardigheden die hij in de afgelopen 2 jaar heeft geleerd.”

De gemeente Beesel heeft hierover een film gemaakt

Meer belangstelling hoe de groenvoorziening het ontwikkelproces heeft ingericht? Neem contact op met Lisette Peeters via lisette.peeters@beesel.nl